Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny na pikniku w Parku Krakowskim

W sobotnie przedpołudnie Przystanek Kulinarny zawitał w plener - do otwieranego właśnie po rewitalizacji Parku Krakowskiego, gdzie odbywał się także pierwszy z całej serii Pikników Krakowskich. Mówiliśmy o samym parku, o piknikowaniu, oczywiście też o piknikowym menu. Nie zabrakło jak zwykle książkowej propozycji. Do naczego plenerowego studia przyszedł też niespodziewany i niezwykły gość. O tysiącach nowych roślin w Parku Krakowskim i o tym dlaczego zasługuje on na miano "kolorowego salonu Krakowa" opowiadała Iwona Kluza-Wąsik, kierownik zespołu inwestycyjno-remontowego Zarządu Zieleni Miejskiej.

O zaletach piknikowania i o tym jakich smakowitości będzie można spróbować podczas Pikników Krakowskich rozmawialiśmy z ich organizatorką Katarzyną Pilitowską.

Skoro na piknik to oczywiście z piknikowym menu. Zaczęliśmy "egzotycznie" - o piknikowaniu po kurdyjsku rozmawialiśmy z Daną Domianem z Kurdystanu, prowadzącym Fusion Street Food.

O tym, że klops wcale nie musi być z mięsa i dlaczego mięsożercy nie będą rozczarowani przekonywała Magdalena Zielonka z Turlaj Klopsa.

Zaglądali Państwo do naszego plenerowego studio - było nam niezwykle miło i serdecznie dziękujemy za wszystkie ciepłe słowa. W pewnym momencie zawitał do nas gość niezwykły Pani Wanda Kos-Duda z córką Anną Chrobak. Pani Wanda właśnie w dzień ponownego otwarcia Parku Krakowskiego obchodziła urodziny - i to 99-te! Nie ukrywała, że czekała z niecierpliwością by znów usiąść na ławeczce w Parku Krakowskim. 

Jak zwykle w programie nie zabrakło piknikowej propozycji książkowej - a przyniosła ją jak zwykle Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię